Aller au contenu principal

Recherchez nos emplois

Finance Business Partner voor Sales & Marketing department

Détails de l'offre

location-pin Grand-Bigard, Flandre, Belgique
location-tag 21000121

Mission/Responsibilities/Tasks


1.      De belangrijkste doelstelling binnen deze functie is het opnemen van een business partner rol ter ondersteuning van één of meerdere field divisies of HQ departementen waarbij analyse van de operationele en financiële resultaten aangewend wordt om vanuit Business Intelligence mee te werken aan verbeterprocessen en optimalisatie van de business.

2.         Daarnaast en ter ondersteuning van de andere departementen, zal je ook zorg dragen voor de ondersteuning bij en uitvoering van de financiële (werk)processen van de Planning & Control cyclus binnen het toegewezen werkgebied gericht op het tijdig aanleveren van de cijfers met betrekking tot ontwikkelingen in het resultaat (omzet, marge, kosten, DSO, FTE,…)

Belangrijkste verantwoordelijkheden:

  • Bijdragen aan en bieden van ondersteuning bij interne projecten voor zowel het kantorennetwerk als HQ departementen, door middel van het inzetten van de financiële expertise en kennis gericht op het realiseren van een zo effectief mogelijke inzet van de beschikbare financiële middelen. De nadruk zal liggen op
  • Support van het nationaal sales team:

Maandelijks rapportering: analyseren van periodieke gegevens en inzichten delen met accountmanagers

Evaluatie processen/optimalisatie met als doel sales effectiviteit te verhogen (bv sales review)

Ondersteuning in het jaarlijkse target en budgetproces

Ondersteuning van het Marketing departement: NPS, opzet van sales campagnes, business plan proces

Daarnaast ook nog andere specialismen zoals geo/market intelligence, pricing en eventuele ad hoc projecten

•           Het bieden van operationele financiële ondersteuning en het geven van operationeel advies aan de field als onderdeel van de forecast- en budgetprocessen, bij diverse ad hoc rapportages en bij business cases.

•           Het zorgdragen voor uniformiteit in de vastlegging van gegevens en het doen van voorstellen ter verbetering hiervan.

•           Het tijdig en conform regelgeving opstellen en analyseren van de periodieke financiële rapportages ten behoeve van de Finance & Control cyclus. Kernactiviteiten: Verzorgen van de wekelijkse en maandelijkse rapportages. Verzorgen van overige specificaties bijvoorbeeld FTE. Het verzorgen van de weekly t.b.v. International.

•           Het beheren van de datawarehouse en het uitvoeren van analyses, zowel gevraagd als ongevraagd gericht op het genereren van relevante managementinformatie. Kernactiviteiten: Functioneel ontwerp van het rapport, bepalen look & feel etc.

•           Het accuraat berekenen van de individuele participaties per periode conform de geldende participatieregimes.

Travel availability

No

Education/Experience

Jij hebt een grote passie voor het werken met cijfers en je hebt een  groot analytisch vermogen.

Je bent nieuwsgierig, ambitieus en leergierig. Jij bent pas tevreden als je het geheel kunt overzien en de puzzelstukjes op hun plaats vallen.

Je hebt al wat ervaring opgedaan en een afgeronde HBO en/of WO opleiding in de richting Bedrijfskunde of Bedrijfseconomie. Je ziet deze job als dé kans om in een expertteam super veel te leren en samen voor ons doel te gaan, ook als het werk na 17 uur nog niet af is. Je ziet het als voordeel dat er ook een flink beroep wordt gedaan op je Engelse taalvaardigheid.

Minimaal werk- en denkniveau:

Bachelor bedrijfseconomie/bedrijfskunde

Aanvullende opleidingseisen:

Rijbewijs B

Languages

Drietalig (Nederlands, Frans, Engels) in woord en geschrift

Ce que signifie rejoindre le Groupe Adecco.

Depuis plus de 50 ans, nous proposons des emplois à des milliers de personnes dans le monde. Nous accompagnons nos clients grâce à des services et solutions emploi innovants et en leur offrant une expérience personnalisée. Faire partie de notre Groupe, c’est rejoindre une équipe internationale passionnée par sa mission: accompagner les professionnels durant toute leur carrière professionnelle, et les entreprises dans la recherche et la gestion de leurs talents.

  • hired

Rejoignez notre communauté mondiale de talents

Lorsque l'occasion se présente, assurez-vous de l’entendre ! Entrez vos coordonnées pour rejoindre notre communauté de talents et inscrivez-vous aux alertes d'emploi automatiques.

En renseignant vos informations, vous reconnaissez avoir pris connaissance de notre politique de confidentialité, nos conditions d''utilisations, notre police de cookies et consentez à recevoir des e-mails de la part du groupe Adecco.

Déjà inscrit? Cliquez ici